Mainos
Mainos

Ikea poisti netistä Pussy Riotia imitoivan kuvan

Huonekalujätti Ikea on poistanut venäläisiltä verkkosivuiltaan valokuvan, jossa joukko ihmisiä poseeraa Ikeassa värikkäät kommandopipot päässään. Punk-yhtye Pussy Riotin jäsenet käyttävät performansseissaan samanlaisia pipoja.

Kuva oli lähetetty osioon, jonne Ikeassa käyneet asiakkaat voivat panna kuvia itsestään myymälöissä. Kuvia voi myös äänestää: kommandopipokuva sai ennen poistamistaan liki 1500 ääntä eli eniten kyseisen viikon kuvista.

– Ikea on kaupallinen organisaatio, joka toimii politiikan ja uskonnon ulkopuolella, yhtiö kommentoi kuvan poistamista verkkosivullaan.

Kolme Pussy Riotin jäsentä tuomittiin kahden vuoden vankeuteen sen jälkeen kun he olivat järjestäneet punk-performanssin Kristus Vapahtajan kirkossa Moskovassa helmikuussa.

Ikea on investoinut noin 2,5 miljardia euroa Venäjän markkinoihin sitten vuoden 2000. Yhtiön myynti Venäjällä on kasvanut tasaisesti.

(MTV3 - STT - Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme