Mainos
Mainos

Ikean kaihdinverho tappoi pikkutytön USA:ssa

Yhdysvaltain kuluttajaviranomaiset ovat määränneet huonekalujätti Ikean vetämään kaksi kaihdinmalliaan pois USA:n markkinoilta. Asiasta kertoi muun muassa Washington Post -sanomalehti.

Markkinoiltavedon taustalla on huhtikuinen tapaus, jossa yksivuotias pikkutyttö menehtyi Connecticutissa kuristuttuaan kaihtimen naruihin.

Myös toinen pikkutyttö oli tukehtua Yhdysvalloissa Ikean verhoon, mutta hänet pelasti isoveli.

Kyseisiä Iris ja Alvine -nimisiä kaihtimia on myyty maailmanlaajuisesti arviolta viisi miljoonaa kappaletta ja ne kuuluvat myös Suomen Ikeoiden valikoimiin.

Suomen Ikea tiedottaa nettisivuillaan, että kaihtimiin, joissa on päiväysleima 0823 (kaksi ensimmäistä numeroa kertovat valmistusvuoden, kaksi seuraavaa valmistusviikon) tai sitä aikaisempi, saa Ikeasta maksuttoman korjaussarjan postitse. Korjaussarja sisältää kaihtimen nostonarujen lukitusrenkaat ja niiden asennusohjeen. Ikea suosittelee, että kaikki kyseisiä kaihtimia ostaneet asiakkaat asentaisivat lukitusrenkaat kaihtimiinsa.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme