Mainos
Mainos

Ikeassa kaksi ihmistä surmannut hakattiin rajusti vankilassa

Ruotsissa Ikean myymälässä kaksi ihmistä hengiltä puukottanut turvapaikanhakija on pahoinpidelty rajusti vankilassa. Tapauksesta uutisoivat The Local ja Expressen.

Vartijat löysivät puukotuksesta tuomitun eritrealaisen Abraham Ukbagabirin kivuissaan sellistään 29. elokuuta, jolloin hyökkäys oli tapahtunut.

Kun sellin ovi oli avattu, mies oli kaatunut käytävän lattialle sikiöasentoon suojaten käsillään kasvojaan, paljastuu Expressenin näkemistä asiakirjoista.

Ukbagabir puukotti hengiltä viime vuoden elokuussa 55-vuotiaan naisen ja tämän 27-vuotiaan pojan Västeråsissa sijaitsevassa Ikeassa. Mies oli tehnyt tekonsa Ikean keittiöosastolta ottamallaan veitsellä ja valinnut uhrinsa satunnaisesti. Motiivina oli kosto siitä, että Ruotsi oli hylännyt hänen turvapaikkahakemuksensa. Ukbagabir  puukotti myös itseään vatsaan, mutta toipui sairaalahoidossa. 

Ukbagabir tuomittiin puukotuksista elinkautiseen vankeuteen. Vankilaviranomaiset olivat tiedostaneet riskin, että mies saattaa joutua muiden vankien hyökkäyksen kohteeksi. Häntä pidettiin eristyksessä Kumlan vankilassa huhtikuun 8. päivästä kesäkuun 9. päivään useiden uhkausten seurauksena.

Turvallisuussyistä Ukbagabir siirrettiin Salan vankilaan, jossa pahoinpitely sitten tapahtui. Mies on siirretty taas takaisin Kumlaan. 


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme