Mainos
Mainos

IL: Viisi sadasta tytöstä tulee Yhdysvalloissa teiniäidiksi

Teiniäitien määrä on Yhdysvalloissa ja Iso-Britanniassa paljon suurempi kuin muissa länsimaissa, kertoo Iltalehti.

Molemmat maat ovat jo vuosikymmeniä taistelleet teiniäitien suuren määrän kanssa, kun muissa länsimaissa 15 – 19 -vuotiaiden raskaudet ovat laskeneet tasaisesti.

Britannia on Länsi-Euroopan teiniraskauksien kärkeä. Viime vuonna Britanniassa syntyi 48 000 vauvaa, joiden äiti oli teini-ikäinen.

Britannian teiniraskausluvut jäävät kuitenkin reilusti jälkeen Yhdysvalloista: Britanniassa joka 34. teinityttö synnyttää lapsen, kun Yhdysvalloissa näin tekee joka 20. nuori tyttö. Vaikka luku on korkea, teiniraskauksien määrä Yhdysvalloissa on laskenut 20 viime vuoden aikana merkittävästi.

Yhdysvalloissa teiniraskauksilla on osoitettu olevan selvä yhteys köyhyyteen. Yhdysvalloissa teiniäitien suurta määrää onkin selitetty sosioekonomisilla syillä: raskaus nähdään tapana löytää merkitys elämään.

Teiniraskaus ei kuitenkaan paranna nuorten äitien mahdollisuuksia, koska teiniraskaus vaikuttaa usein nuorten naisten opintoihin ja siten heidän tuleviin ansioihinsa. Moni teiniäiti päätyy lisäksi yksinhuoltajaksi.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme