Mainos
Mainos

Ilkivalta Indonesian tsunamivaroitusjärjestelmän riesana

Indonesian tsunamivaroitusjärjestelmä on joutunut ilkivallan ja varkauksien kohteeksi, mikä uhkaa sen luotettavuutta.

Järjestelmä koostuu vuorovettä ja maanjäristyksiä mittaavista laitteista. Viime keskiviikkoisen maanjäristyksen jälkeen se varoitti Indonesian viranomaisia mahdollisesta tsunamista.

-Saimme maanjäristysmittarista tsunamivaroituksen, mutta koska niin moni poijuista on tuhottu, emme osaa arvioida sitä, kuinka suuri mahdollinen tsunami olisi, sanoo katastrofiviranomainen Sutopo Purwo Nugroho.

Indonesian vesille sijoitetuista 25 poijusta vain kolme toimii, pääosin ilkivallan takia. Laitteet yritetään tulevaisuudessa laskea syvemmälle mereen, jotta vandaalit eivät pääsisi niihin käsiksi.

Kiitelty tsunamivaroitusjärjestelmä on noin 100 miljoonan euron arvoinen. Tämänviikkoisen 8,6 magnitudin järistyksen tuho jäi vähäiseksi ja sen seurauksena kuoli lopulta kymmenen ihmistä. Heistä suurin osa oli sydänkohtauksen saaneita vanhuksia.

(MTV3 - STT - AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme