Mainos
Mainos

Kohta et saa ilmaista muovikassia enää mistään?

Muovikassien käytön hillitseminen etenee EU:ssa. Jäsenmaat vahvistivat tänään EU-parlamentin ja neuvoston välillä neuvotellun direktiivimuutoksen asiasta.

Ehdotuksen mukaan jäsenmaat voivat asettaa muovikasseille käyttötavoitteeksi keskimäärin alle 90 kassia asiakasta kohden vuonna 2019 ja 40 kassia vuonna 2025. Jäsenmaat päättävät tarvittavista toimista.

Toinen vaihtoehto on varmistaa, että kaikki kaupoista saatavat muovikassit ovat maksullisia vuoden 2019 alusta lähtien. Mahdollista on myös keksiä muita yhtä tehokkaita toimia muovikassien käytön vähentämiseksi. Ohuet hedelmäpussit voivat jäädä sääntelyn ulkopuolelle.

Valtioneuvoston tiedotteen mukaan taustalla on pyrkimys vähentää merten roskaantumista ja erityisesti muoviroskan aiheuttamia haittoja eliöstölle. Komission mukaan EU:ssa käytetään henkeä kohti keskimäärin 198 muovikassia vuodessa.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme