Mainos
Mainos

Ilmansaasteista synnynnäisiä sydänsairauksia

Tuoreen amerikkalaistutkimuksen mukaan raskauden alkuvaiheessa runsaille ilmansaasteille altistuneet naiset saavat synnynnäisistä sydänsairauksista kärsiviä lapsia todennäköisemmin kuin raikkaassa ilmassa oleskelleet.


Amerikkalaistutkimuksessa oli mukana 9000 vauvaa, jotka olivat syntyneet vuosina 1987-1993 ja joiden äidit asuivat moottoriteiden varrella. Tutkimuksessa kävi ilmi, että mitä enemmän raskauden toisella kuukaudella ollut nainen hengitti mm. häkää ja otsonia, sitä suurempi oli vaara, että hän synnytti synnynnäisestä sydänsairaudesta kärsivän lapsen.

Tutkijoiden mielestä ei ole varmaa, aiheuttivatko juuri hiilimonoksidi ja otsoni sairaudet vai kertoivatko ne jostakin muusta myrkystä pakokaasuissa. He tekivät lisäselvityksen, jonka mukaan pienenpienten hiukkasten määrä oli riippuvuussuhteessa hiilimonoksidin kanssa. Noissa hiukkasissa on useita myrkyllisiä aineita. Tutkimuksessa ei kuitenkaan pystytty arvioimaan muiden mahdollisten vaaratekijöiden, kuten tupakoinnin, vaarallisille aineille altistumisen, liiallisten vitamiinilisien ja väärän ruokavalion vaikutusta synnynnäisiiin sairauksiin.

Tutkimus on ensimmäinen, jossa ilmansaasteet liitetään luotettavasti synnynnäisiin sydänsairauksiin.
(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme