Mainos
Mainos

Ilmastokokouksen loppurutistus alkaa

Kioton ilmastokokoukseen osallistuville tehdyn kyselyn mukaan 80 prosenttia pitää isäntämaan Japanin kompromissiesitystä vähentää kasvihuonekaasuja viidellä prosentilla liian pienenä.

Teollisuusmaista korkeinta tavoitetta on ajanut EU, jonka pyrkimyksenä on saada kokous hyväksymään 15 prosentin vähennykset vuoden 1990 tasosta vuoteen 2010 mennessä.

Kyodo Uutispalvelun kysely tehtiin sadalle maiden hallitusten edustajalle sekä ympäristö- ja muiden järjestöjen edustajille. Noin 60 prosenttia haastatelluista katsoi, että kokouksen onnistumisen avaimet ovat Yhdysvalloilla. Kysymyksen vaihtoehtoina olivat USA, Japani ja EU.

EU ei aio vähentää kasvihuonekaasuja muita enempää

EU ei aio hyväksyä suurempia kasvihuonekaasujen rajoituksia kuin Yhdysvallat ja Japani, EU:n ympäristöviranomaiset ilmoittivat tänään Kioton ilmastokokouksessa.

EU:lle ehdotettiin, että se rajoittaisi kasvihuonekaasujen päästöjä 10 prosentilla, kun muut teollisuusmaat rajoittavat omia päästöjään viidellä prosentilla ja Japani vain 2,5 prosentilla, Euroopan ympäristökomissaari Ritt Bjerregaard kertoi. Bjerregaardin mukaan ehdotus antaisi toteutuessaan Yhdysvalloille kilpailuedun.

Ilmastokokouksen ratkaisevat kolme päivää alkavat huomenna, jolloin maiden ministerit aloittavat neuvottelunsa.
(STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme