Mainos
Mainos

Ilmastokokous päättyi - tulokset vaisuja

Australian ilmastokokous on päättynyt laihanlaisin tuloksin. Kuuden Aasian ja Tyynenmeren maan ryhmä ei asettanut mitään tavoitteita kasvihuonekaasupäästöjen vähentämiseksi.

Kuuden Aasian ja Tyynenmeren maan ilmastokokous on luvannut lisärahoitusta ympäristöhankkeisiin. Yhdysvallat antaa 52 miljoonaa ja Australia sata miljoonaa dollaria rahastoon, jonka tehtävänä on kehittää vähäpäästöistä tekniikkaa.

Australiassa kokoontunut ryhmä ei asettanut mitään tavoitteita kasvihuonekaasupäästöjen vähentämiseksi. Sydneyssä pidetyn ministerikokouksen loppuasiakirjassa korostettiin sitä, että maailmantalous ei voi toimia ilman fossiilisia polttoaineita. Ajatus ilmastonmuutoksen torjumisesta talouskasvun kustannuksella on kestämätön, arvioi Australian pääministeri John Howard.

Sydneyn kokoukseen osallistuivat myös Japani, Kiina, Intia ja Etelä-Korea.

Osallistujamaista kaksi, Yhdysvallat ja Australia, on kieltäytynyt ratifioimasta Kioton ilmastosopimusta, joka rajoittaa kasvihuonekaasupäästöjä. Ympäristöjärjestöt ovat tuominneet Sydneyn kokouksen teeskentelyksi.

(MTV3-STT-AFP-DPA)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme