Mainos
Mainos

Ilmastonmuutos sekoittaa viininviljelyä

Lämmön lisääntyminen mahdollistaa viininviljelyn yhä pohjoisempana.

Ilmastonmuutos sekoittaa viininviljelyä. Erityisesti Espanjassa sadot ovat jäämässä pieniksi kuivuuden takia, eikä Espanja pysty toimittamaan kaikkia sovittuja viinitilauksia.

Keski-Euroopassa sen sijaan satoi liikaa ja osa rypäleistä tuhoutui. Poikkeuksellista viime vuosien sadoissa on ollut myös se, että rypäleet ovat kypsyneet korjattavaksi jo syyskuussa, kun tavallisesti sadonkorjuu on suoritettu lokakuussa.

Burgundin alueella Chablisissa sijaitsevalla viinitilalla ilmastonmuutoksen aiheuttamiin ilmiöihin on sopeuduttu ja lämmön lisääntymisestä on ollut jopa hyötyä.

- Kun aloitin Chablissa 40 vuotta sitten, meidän piti lisätä sokeria viiniin, koska luonnosta sitä ei tullut tarpeeksi. Nyt lisäsokeria ei tarvita juuri lainkaan, kertoo Larochewinesin toimitusjohtaja Michell Laroche.

Ilmastonlämpenemisen vuoksi viininviljely onnistuu yhä pohjoisempana: kaupallisesti jo Britanniassa ja jopa Etelä-Ruotsissa.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 08.10.2007)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme