Mainos
Mainos

Ilmastonmuutos uhkaa kuningaspingviinejä

Etelämantereelle tunnusomainen kuningaspingviini elää uhattuna, varoittaa tuore ranskalaistutkimus. Sen mukaan ilmastonmuutos voi ajaa lajin sukupuuttoon.

Kuningaspingviini elää Intian valtameressä Etelämantereen laidalla. Sen pääruokaa ovat pienet kalat, nilviäiset ja äyriäiset, jotka ovat herkkiä lämpötilan vaihteluille.

Tutkijat havaitsivat, että meren korkea lämpötila vähensi kuningaspingviinien saalista ja sitä kautta myös niiden itsensä selviytymistä. Jo 0,25 asteen nousu vähensi aikuisten pingviinien kantaa yhdeksän prosenttia. Kuningaspingviinejä on arviolta kaksi miljoonaa paria.

YK:n ilmastopaneelin mukaan maapallon lämpötila nousee seuraavien kahden vuosikymmenen aikana noin 0,2 astetta joka vuosikymmenellä.

- Tutkimuksemme mukaan kuningaspingviinipopulaatio on suuressa vaarassa kuolla sukupuuttoon nykyisten ennusteiden valossa, tutkijat varoittavat.

Ranskalaisen CNRS-tutkimuslaitoksen tutkijat seurasivat kuningaspingviinejä eteläisellä Intian valtamerellä yhdeksän vuoden ajan.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme