Mainos
Mainos

Ilmastonmuutosta ei pidetä todellisena uhkana USA:ssa

Yhdysvaltain lupaama uusi ilmansuojelulaki voi viivästyä niin paljon, ettei se ehdi voimaan ennen Kööpenhaminan ympäristökokousta. Presidentti Barack Obama on vannonut, että Yhdysvallat nousee taisteluun ilmaston suojelemiseksi, mutta lain valmistelu on polkenut paikoillaan.

Ilmastonsuojelu ei ole enää amerikkalaisten huolilistan kärjessä. Luonnonsuojelun asiantuntijan mukaan syy on muun muassa tiukasti puolensa pitävässä energiateollisuudessa sekä kovassa lobbauksessa. Listalla on muitakin syitä.

- Mediassamme on paljon idiootteja, samoja ihmisiä, jotka eivät usko mihinkään, mihin demokraatit nykyään uskovat, ja on myös paljon epäluottamusta hallintoa kohtaan, Sierra Club puheenjohtaja David Prosten toteaa.

Amerikkalaisista valtaosa uskookin tätä nykyä, ettei ilmaston lämpeneminen ole todellinen uhka. Yhdysvalloissa vain yksi kolmesta uskoo, että lämpeneminen on ihmisten aiheuttamaa.

Katso Päivi Sinisalon raportti Marylandista

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme