Mainos
Mainos

Ilmastoraportti herätti vaatimaan toimia

Hallitusten välisen ilmastopaneelin IPCC:n tuore raportti on herättänyt maailmalla huolestuneita kommentteja.

EU:n ilmastokimissaari Connie Hedegaard kiirehtii päästövähennyksiä.

- Raportti on selkeä: ei ole olemassa B-suunnitelmaa ilmastonmuutoksen torjuntaan. On vain suunnitelma A: kaikkien on vähennettävä päästöjään nyt.

Hedegaard perää toimia myös isoilta saastuttajilta eikä vain EU:lta.

- Eurooppa hyväksyy kunnianhimoiset päästövähennystavoitteet vuodelle 2030 vielä tänä vuonna. Milloin te isot saastuttajat teette saman?

YK:n pääsihteeri Ban Ki-moon toivoo, että uusia avauksia kuullaan jo syksyllä Yhdysvalloissa järjestettävässä ilmastotapaamisessa.

- Toivon, että maailman johtajat tuovat kunnianhimoisia tavoitteita ja toimenpiteitä syyskuussa New Yorkissa järjestettävään tapaamiseen.

YK:n ilmastojohtaja Christiana Figueres sanoo, että odottelun aika on ohi:

- Emme voi odotella tulevia teknologian ihmeitä, jotka pelastaisivat meidät. Hallitusten on muutettava maailma hiilineutraaliksi tällä vuosisadalla.


Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot