Mainos
Mainos

ILO: Maailman työttömyys ennätyslukemiin

Maailmassa oli viime vuoden lopussa 180 miljoonaa työtöntä ihmistä, mikä on yli 10 prosenttia enemmän kuin kaksi vuotta aiemmin. Kansainvälinen työjärjestö ILO varoitti tänään, että työttömyys todennäköisesti kasvaa edelleen.

YK:n alainen järjestö arvioi, että taloudellisen tilanteen kurjistuminen on vaikeuttanut etenkin vientiteollisuudessa työskentelevien naisten asemaa. Samoin talousvaikeudet heijastuvat nuoriin, jotka etsivät ensimmäistä työpaikkaansa.

Tiedot sisältyvät ILO:n Global Employment Trends -raporttiin. Sen mukaan noin 550 miljoonaa ihmistä kuuluu työssäkäyviin köyhiin, jotka elävät korkeintaan yhdellä dollarilla päivässä.

-Kaksi vuotta kestänyt alamäki ja vuosille 2003-2004 ennustettu talouskasvun lykkääntyminen ovat aiheuttaneet sen, että työttömyys on noussut ennen näkemättömälle tasolle, kuvaili raportin kirjoittajiin kuuluva Chantal Harasty. Hän varoitti tilanteen heikkenemisen voivan johtaa sosiaaliseen epätasapainoon maailmanlaajuisesti.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme