Mainos
Mainos

ILO: Naiset miehiä tehokkaampia työssään Euroopassa Ja Venäjällä

Naisten pitäisi saada miehiä enemmän palkkaa isossa osassa maailmaa, sanoo YK:n alainen työjärjestö ILO.

Järjestön tuoreen raportin mukaan esimerkiksi Euroopassa, Venäjällä ja Brasiliassa naiset ovat keskimäärin miehiä paremmin koulutettuja, työssään kokeneempia ja tehokkaampia. Silti heille maksetaan miehiä huonommin.  

Miehet saavat keskimäärin naisia parempaa palkkaa kaikissa ILO:n globaaliin palkkavertailuun osallistuneissa 38 maassa.  

Vertailussa mitattiin naisten ja miesten työn tuottavuutta, kokemusta ja koulutusta ja verrattiin sitä heille maksettuun palkkaan.  

Suurin sukupuolten välinen palkkaero on Yhdysvalloissa, jossa naisen palkka on keskimäärin 64 prosenttia miehen palkasta. Siellä ero selittyi kuitenkin paljolti sillä, että miehet saivat keskimäärin paremmat pisteet tuottavuudesta, kokemuksesta ja koulutuksesta.

Euroopassa sen sijaan naiset ansaitsisivat saada ILO:n mukaan noin prosentin parempaa palkkaa kuin miehet, vaikka oikeasti heidän palkkansa on keskimäärin 18,9 prosenttia pienempi.  

Muun muassa Ruotsissa, Tanskassa ja Venäjällä naisten kuuluisi vertailun mukaan tienata jopa 10 prosenttia miehiä paremmin.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme