Mainos
Mainos

ILO: Nuorisotyöttömyys rajussa kasvussa

Maailman työjärjestö varoittaa, että väestönkasvu uhkaa pahentaa nuorisotyöttömyyttä etenkin Kaakkois-Aasiassa ja Saharan eteläpuolisessa Afrikassa.

Nuorisotyöttömyys on kasvanut rajusti viimeisen kymmenen vuoden aikana, varoittaa Maailman työjärjestö ILO. Järjestön mukaan noin kolmannes maailman 15-24-vuotiaista eli noin 300 miljoonaa nuorta on ilman työtä tai elää täydellisessä köyhyydessä.

- Uusia työpaikkoja ei talouskasvusta huolimatta ole kyetty luomaan, mikä vahingoittaa erityisesti maailman nuorisoa, sanoi ILO:n johtaja Juan Somavia.

Nuorten keskimääräinen työttömyysprosentti maailmassa on 13,5, kun aikuisten vastaava luku on 4,6. ILO:n mukaan kaikista maailman työttömistä 44 prosenttia on 15-24 -vuotiaita. Tilanne on vaikea erityisesti Kaakkois-Aasiassa, Saharan eteläpuolisessa Afrikassa ja lähi-idässä, ja väestönkasvu vain pahentaa tilannetta.

Länsimaissa ja Euroopan unionissa nuorten työttömyys on laskenut sitten vuoden 1995, mutta tämä johtuu järjestön mukaan pikemminkin väestön ikääntymisestä kuin lisääntyneistä työpaikoista.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme