Mainos
Mainos

Ilotuliterekka räjähti keskellä siltaa Kiinassa – useita autoja putosi tielle

Kiinassa ainakin kahdeksan ihmistä on kuollut ilotulitteita kuljettaneen rekka-auton räjähdettyä.

Räjähdys tapahtui Keski-Kiinassa Henanin maakunnassa.

Rekka räjähti yllättäen, kun se oli ylittämässä moottoritien ylikulkusiltaa. Räjähdyksessä osia sillasta romahti ja useita muita ajoneuvoja putosi maahan, kertoi Kiinan radio.

Pelastus- ja raivaustyöt ovat yhä käynnissä onnettomuuspaikalla.

Kuolonuhrien määrästä liikkui julkisuudessa ristiriistaista tietoa. Uutistoimisto Xinhuan mukaan onnettomuudessa kuoli ainakin kahdeksan ja loukkaantui 13 henkilöä.

Kiinan yleisradio puhui alun perin 26 kuolonuhrista. Uhriluvun sisältävä uutinen poistui kuitenkin radion nettisivuilta sen jälkeen, kun paikallisviranomaiset luonnehtivat, ettei määrälle löydy selitystä.

Kiinassa on parhaillaan käynnissä suuri kansanvaellus kaupungeista maaseudulle, kun sadat miljoonat kiinalaiset matkaavat viettämään kiinalaisen kalenterin tärkeintä juhlaa, kiinalaista uuttavuotta kotiseudulleen.

Uusivuosi on myös ilotulitteiden parasta myyntiaikaa, sillä niitä käytetään perinteisesti vuodenvaihteen juhlinnassa. Tänä vuonna uusivuosi vaihtuu Kiinassa 10. helmikuuta.

(MTV3 - STT - AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme