Mainos
Mainos

Ilouutisia röyhyttelijöille: Kuuba lisää rajusti sikareiden tuotantoa

Amerikkalaisille sikarinpössyttelijöille Yhdysvaltain Kuuban kauppasaarron helpottaminen oli loistava uutinen.

Ennen Yhdysvaltoihin ei saanut tuoda lainkaan aitoja maailmankuuluja kuubalaisia sikareita, mutta nyt rajoituksia on höllennetty. Kuubalaiset tehtaat ovatkin lisänneet sikareiden valmistusta.

– Valmistan noin 120 sikaria päivässä ja määrää pitää nyt lisätä, sikarinvalmistaja Jorge Luis Nuñez sanoo MTV Uutisille havannalaisella sikaritehtaalla.

Nuñez valmistaa satojen kollegojensa kanssa muun muassa kuuluisia Cohiban ja Montecriston sikareita. Yhden tehtaan työntekijöiden odotetaan käärivän ensi vuonna jo puoli miljoonaa sikaria enemmän USA:n markkinoiden avutumisen toivossa. Kuubassa on useita sikaritehtaita.

– Yhdysvalloissa kulutetaan valtavasti tupakkaa vuosittain. Meidän on lisättävä voimavaroja, jotta voisimme nykyisiä kauppasuhteita unohtamatta vastata USA:n markkinoiden tarpeisiin. Kaikki tehtaat lisäävät valmistusta, H. Upmann -tehtaan johtaja Araisis Aponte Macías sanoo.

Sikaridiplomatiaa

Kuuban ja Yhdysvaltojen diplomatianeuvottelujen vuoksi amerikkalaiset saavat nyt matkustaa Kuubaan helpommin ja tuoda sadalla dollarilla sikareita Yhdysvaltoihin.

Summa ei ole vielä paljon, mutta jo ennen matkustushelpotuksia amerikkalaisia matkusti Kuubaan vajaa satatuhatta vuodessa. Nyt neuvottelujen edetessä turistien määrän odotetaan kasvavan räjähdysmäisesti.

Lisätienestit menevät pääasiassa Kuuban hallitukselle, sillä se omistaa muun tuotannon tapaan myös sikaribisneksen. Kuuba on jo tuottanut ennen määrän kasvattamista useita kymmeniä miljoonia sikareita vuodessa.

Che Guevaran ja Fidel Castron kuvilla sisustetussa havannalaisessa sikaritehtaassa elää kuitenkin toivo koko kauppasaarron purkamisesta. Sikarit ovat yksi Kuuban tärkeimmistä vientituotteista.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme