Mainos
Mainos

Imaami Alin moskeijan hallinta al-Sistanille

Radikaali shiiajohtaja Moqtada al-Sadr on virallisesti luovuttanut Najafin päämoskeijan hallinnan suurajatollah Ali al-Sistanille.

Al-Sadrin edustaja, sheikki Ahmed al-Shaibani ja al-Sistanin Beirutin toimiston johtaja Ahmad Khaffaf ovat allekirjoittaneet asiaa koskevan sopimuksen. Mahdin armeija luovutti al-Sistanin edustajille myös moskeijan avaimet, joilla on shiiojen keskuudessa suuri symbolinen arvo.

Moqtada al-Sadrin Mahdi-armeija ehti pitää Imaami Alin moskeijaa hallussaan viikkokaudet.

Al-Sistani ja al-Sadr pääsivät myöhään eilen illalla sopuun al-Sistanin esittämästä rauhansuunnitelmasta. Suunnitelman mukaan al-Sadrin joukot poistuvat moskeijasta ja samalla Yhdysvaltain armeija vetäytyy Najafista ja läheisestä Kufasta. Kaupunkien turvallisuuden valvonta annetaan Irakin poliisin huoleksi.

Irakin hallitus on puolestaan luvannut rahaa Najafin kaupungin jälleenrakennukseen ja vakuuttaa, ettei Moqtada al-Sadria pidätetä.

(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme