Mainos
Mainos

IMF:n johto taas rikosepäilyn kohteena

Ranskassa aloitetaan tutkinta Kansainvälisen valuuttarahaston IMF:n pääjohtajan Christine Lagarden toimista. Tutkinta liittyy aikaan, jolloin hän toimi Ranskan valtiovarainministerinä. Syyttäjät ovat epäilleet hänen syyllistyneen virka-aseman väärinkäyttöön.

Lagarden epäillään ylittäneen valtuutensa, kun hän vuonna 2008 hyväksyi sopimuksen, jolla Adidas-miljonääri Bernard Tapielle maksettiin liki 300 miljoonan euron korvaukset.

Tapie väitti valtio-omisteisen Credit Lyonnais -pankin pettäneen häntä, kun hän myi osuutensa urheiluvälinejätti Adidaksesta. Kiistan oikeusprosessi oli kesken, kun valtiovaranministeri Lagarde puuttui peliin ja vei asian sovitteluun.

Lagarden itsensä ei epäillä hyötyneen korvausjupakassa. Hän kiistää kaikki itseensä kohdistuvat syytökset.

Tutkinnan aloittaminen on kiusallista sekä Lagardelle että IMF:lle. Valuuttarahaston edellinen pääjohtaja Dominique Strauss-Kahn joutui eroamaan aiemmin tänä vuonna raiskausyritysepäilyjen vuoksi.

(MTV3- STT- AFP- Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme