Mainos
Mainos

Independent: Rasistiset ryhmät pahoinpidelleet Calais'n pakolaisleirillä

Ranskassa äärioikeiston kannattajat ovat pahoinpidelleet Calais'n tilapäisleirillä asuvia pakolaisia ja siirtolaisia, kirjoittaa Independent-lehti.   
Tilapäisleirin asukkaat ovat kertoneet useista hyökkäyksistä viime viikkoina. Vapaaehtoisten auttajien mukaan hyökkääjien uskotaan olevan rasistisia jengejä.  

Leirin asukkaat syyttävät Ranskan poliisia siitä, ettei se ole pystynyt suojelemaan heitä. Lisäksi poliisin väitetään syyllistyneen itsekin väkivaltaan.  

– Puhumme henkeä uhkaavista vammoista. Kyse ei ole vain mustelmista, vaan pistohaavoista, kuristamisista ja hakkaamisesta metallisauvoilla. Hyökkäyksiä on kohdistunut miehiin, naisiin ja lapsiin, kertoo leirin oikeusapukeskusta pyörittävä Marianne Humbersot

Ranskan poliisi aikoo ensi viikolla jyrätä maan tasalle suuren osan Calais'n leiristä. Alueella majailee tällä haavaa jopa tuhat ihmistä. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme