Mainos
Mainos

Indonesia historialliseen luonnonsuojeluhankkeeseen

Indonesian hallitus ja WWF ovat julkistaneet historiallisen sitoumuksen Sumatran arvokkaiden elinympäristöjen suojelemiseksi ja ympäristön ennallistamiseksi.

Sitoumukset julkistettiin IUCN:n maailmankonferenssissa Barcelonassa.

Sumatran sademetsät ovat maailman monimuotoisimpia ja uhanalaisimpia elinympäristöjä. Lähes puolet Sumatran metsistä on hakattu vuoden 1985 jälkeen.

Maailman kuudenneksi suurimman saaren kaikki kunnat ovat nyt sitoutuneet sademetsien suojeluun. WWF ja muut Sumatralla toimivat järjestöt auttavat tämän merkittävän päätöksen toimeenpanossa.

YK:n kansainvälisessä biodiversiteettisopimuksen osapuolikokouksessa toukokuussa Bonnissa valtiot sitoutuivat metsäkadon pysäyttämiseen vuoteen 2020 mennessä.

Nyt annetut sitoumukset ovat myös osa Indonesian ilmastonmuutoksen vastaista kamppailua.

Myös Paraguay on ilmoittanut vastaavanlaisista toimista Amazonin metsäkadon pysäyttämiseksi. Noin 20 prosenttia maailman kasvihuonekaasuista johtuu trooppisten metsien häviämisestä.

(MTV3-WWF)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme