Mainos
Mainos

Indonesia lähettää lisäjoukkoja Achenin maakuntaan

Indonesian armeijan mukaan alueelle lähetetään kolme uutta pataljoonaa. Achenin maakunnan itsenäisyyttä ajava Vapaa Aceh -liike on vaatinut tulitaukoa osapuolten välisten rauhanneuvottelujen ajaksi.

Indonesian armeija aikoo lähettää kolme lisäpataljoonaa eli lähes 3000 sotilasta tsunamin tuhoamaan Acehin maakuntaan, vaikka Vapaa Aceh -liike (GAM) on vaatinut tulitaukoa rauhanneuvottelujen ajaksi. GAM:n edustajat ovat esittäneet tulitaukoa myös Helsingin rauhanneuvotteluissa, jotka jatkuvat tänään kolmatta päivää Königstedtin kartanossa.

Acehin joukkojen vahvistaminen on armeijan tiedottajan, prikaatikenraali Hotmangaraja Panjaitan mukaan osa laajempaa joukkojen keskitystä. Kolme muuta pataljoonaa lähetetään Papualle ja yksi Sulawesin saarelle. Panjaitanin mukaan pataljoonista tehdään pysyviä paikallisjoukkoja ja niiden tehtävänä on vakauttaa turvallisuustilanne.

Acehissa on käyty taisteluja hallituksen ja kapinallisten välillä vuodesta 1976. Papualla Indonesiasta irtautumista tavoittelevat kapinalliset ovat puolestaan käyneet hiljaista sotaansa 1960-luvulta lähtien. Sulawesin saarelle muslimit ja kristityt ovat ottaneet väkivaltaisesti yhteen neljän viime vuoden aikana.

(MTV3-STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme