Mainos
Mainos

Indonesialaisia pelastettiin Australian rannikolla

Australia vie merellä kiinniotetut turvapaikanhakijat pidätyskeskuksiin naapurisaarivaltioihin käsitelyiden ajaksi.

Australian rannikkovartiosto on pelastanut 16 indonesialaista uppoavasta aluksesta maan pohjoisrannikolla. Ulkoministeri Alexander Downerin mukaan maahanpyrkijät pidetään Australiaan kuuluvalla Joulusaarella, kunnes heidän tulevaisuudestaan saadaan päätettyä.

Indonesialaisten kymmenmetrisen puisen aluksen moottoriin tuli vika ja se alkoi upota eilen. Tapaus on herättänyt keskustelua Australian tiukasta maahanmuuttopolitiikasta juuri tulevien vaalien alla.

Merellä kiinni otetut turvapaikanhakijat viedään pidätyskeskuksiin Tyynenmeren saarille kuten Nauruun ja Papua-Uuteen-Guineaan heidän tapaustensa käsittelyn ajaksi. Australian hallitus maksaa saarivaltioille heidän vastaanottamisestaan. Sekä YK että ihmisoikeusryhmät ovat arvostelleet käytäntöä.

Työväenpuolueen Kevin Rudd on jo luvannut sulkea Naurun pidätyskeskuksen, jos hän lyö pääministeri John Howardin lauantaina pidettävissä vaaleissa.

(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme