Mainos
Mainos

Indonesialta lisää joukkoja Itä-Timoriin

Indonesia sanoo lähettävänsä 1200 poliisia lisää Itä-Timoriin uuden väkivaltaisuuksien aallon seurauksena. Indonesian hallinnon kannattajat Itä-Timorilla ovat ilmoittaneet, että he saattavat boikotoida maakuntaan suunniteltavaa kansanäänestystä.

Kannattajien mielestä YK:n työntekijät, joiden tarkoituksena on järjestää riippumaton kansanäänestys maakunnan asemasta, ovat liittoutuneet itsenäisyysliikkeen kanssa. YK-lähteiden mukaan väite puolueellisuudesta on perätön ja sillä yritetään ainoastaan vaikeuttaa äänestyksen toteuttamista. Indonesia ilmoitti keskiviikkona lähettävänsä 1200 poliisia lisää Itä-Timoriin uuden väkivaltaisuuksien aallon seurauksena. Suurin osa väkivaltaisuuksista on kohdistunut YK:n työntekijöihin.

Asiasta kertoi armeijan tiedottaja heti sen jälkeen kun keskustelut armeijan komentajan kenraali Wiranton ja YK:n Itä-Timorin komennusta johtavan Ian Martinin välillä oli saatu päätökseen. Indonesialaismieliset joukot ovat toistuvasti hyökänneet YK:n henkilökuntaa vastaan Itä-Timorissa tarkoituksenaan estää elokuuksi suunniteltu kansanäänestys maakunnan asemasta. YK varoitti jo aikaisemmin, että kansanäänestys saattaa jälleen viivästyä, mikäli Indonesia ei saa Itä-Timorin väkivaltaisuuksia kuriin. Indonesian sotilashallinto Itä-Timorissa on jatkunut 23 vuotta. Sitä ei ole koskaan kansainvälisesti tunnustettu.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme