Mainos
Mainos

Indonesian Acehissa tuhoisa maanjäristys: Kuolleita jo lähes sata

Ainakin 97 ihmistä on saanut surmansa, kun voimakas maanjäristys on tehnyt tuhojaan Acehin maakunnassa Indonesiassa.

Pelastustyöt olivat illalla Suomen aikaan kuitenkin edelleen kesken, joten uhrimäärän ennustettiin vielä kasvavan.

Järistyksen voimakkuus oli 6,5, ja se tapahtui melko lähellä maanpintaa varhain aamulla, kun monet ihmiset muslimienemmistöisellä seudulla olivat valmistautumassa aamurukouksiin.

Tuhot olivat pahimmat Pidie Jayan alueella, jossa alueen ainoalla sairaalalla oli vaikeuksia ottaa vastaan kaikkia apua tarvitsevia.

–  Kun löydämme ruumiita, niitä on usein viisi, joskus jopa kymmenen samassa paikassa, Acehin sotilasjohtaja Tatang Sulaiman sanoi.

Potilaita hoidettiin sairaalan pihalla, koska monet ihmiset pelkäsivät jälkijäristyksiä eivätkä uskaltautuneet sisätiloihin. Alueella oli pulaa myös sähköstä, vedestä ja elintarvikkeista.

Acehin rannikkoseudut tuhoutuivat pahoin vuoden 2004 tsunamissa, joka tappoi yli 170 000 ihmistä Indonesiassa.

"Kaikki tuhoutui"

Paikallinen asukas Hasbi Jaya, 37, kertoi, että hän oli perheineen nukkumassa, kun järistys alkoi.

– Juoksimme heti ulos talosta. Talomme romahti kokonaan. Kaikki tuhoutui.

–  Oli pilkkopimeää, koska sähköt olivat poikki. Katselin ympärilleni ja huomasin, että kaikkien naapurieni talot olivat myös tuhoutuneet, Jaya kertasi.

Järistyksen keskus osui merialueelle kymmenen kilometriä pohjoiseen Reuleuetin kaupungista. Jälkijäristyksiä oli seismologien mukaan ainakin viisi.

Indonesiassa koettiin voimakas maanjäristys viimeksi kesäkuussa, jolloin voimakkuudeltaan 6,5:n järistys iski Sumatran saaren rannikolle. Aceh sijaitsee Sumatran saaren pohjoiskärjessä, joka on erityisen herkkää aluetta järistyksille 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme