Mainos
Mainos

Indonesian Acehin järistyksessä jo lähes sata kuollutta

Indonesian Acehin maakunnan maanjäristyksen uhriluku kasvaa edelleen.

Acehin alueen sotilaskomentajan Tatang Sulaimanin mukaan kuolleita on nyt jo ainakin 97. Sulaimanin mukaan uhrien määrä kasvaa edelleen.

Kymmenien ihmisten pelätään hautautuneen romahtaneisiin rakennuksiin. Loukkaantuneita on satoja. Indonesian armeija on ottanut vastuun pelastustoimesta, jossa raunioita käydään läpi käsipelillä.

Järistyksen voimakkuus oli 6,5. Tuhot olivat pahimmat Pidie Jayan alueella, missä romahti useita taloja. Alueen ainoalla sairaalalla on vaikeuksia ottaa vastaan kaikkia apua tarvitsevia. Potilaita hoidettiin sairaalan pihalla, koska monet ihmiset pelkäävät jälkijäristyksiä eivätkä uskaltaudu sisätiloihin. Alueella on pulaa myös sähköstä, vedestä ja elintarvikkeista.

Acehin rannikkoseudut tuhoutuivat pahoin vuoden 2004 tsunamissa. Tästä järistyksestä ei vaikuta seuranneen tsunamia.

"Kaikki tuhoutui"

Paikallinen asukas Hasbi Jaya, 37, kertoo, että hän oli perheineen nukkumassa, kun järistys alkoi.

– Juoksimme heti ulos talosta. Talomme romahti kokonaan. Kaikki tuhoutui.

– Katselin ympärilleni ja huomasin, että kaikkien naapurieni talot olivat myös tuhoutuneet.

Järistyksen keskus osui merialueelle kymmenen kilometriä pohjoiseen Reuleuetin kaupungista. Jälkijäristyksiä oli seismologien mukaan ainakin viisi.

Indonesiassa koettiin voimakas maanjäristys viimeksi kesäkuussa, jolloin voimakkuudeltaan 6,5:n järistys iski Sumatran saaren rannikolle.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot