Mainos
Mainos

Indonesian asevoimien erimielisyydet kiistettiin

Indonesian maavoimien komentaja kenraali Tyasno Sudarto kiistää arvelut erimielisyyksistä asevoimien johdossa kahden kenraalin annettua ristiriitaisia lausuntoja ihmisoikeustutkimuksesta.

Indonesia

Sudarto sanoi, ettei asevoimissa esiinny hankauksia ja että henkilökohtaiset erimielisyydet ovat siellä normaaleja. -Me ratkaisemme ne omalla tavallamme, hän lisäsi.

Indonesian strategisten erikoisjoukkojen, Kostradin, komentaja kenraaliluutnantti Jaja Suparman varoitti keskiviikkona parlamenttia aikeista kuulustella korkeita kenraaleja ihmisoikeusloukkauksista, mm. Itä-Timorissa.

Sotilaat saattaisivat loukkaantua ja käyttäytyä "mielivaltaisesti", hän sanoi. Etelä-Sulawesin olevien joukkojen komentaja kenraalimajuri Agus Wirahadikusumah kommentoi lausuntoa seuraavana päivänä toteamalla, etteivät sotilaat palvele kenraalejaan vaan asevoimia ja valtiota.

Indonesian liikenneministeri kenraaliluutnantti Agum Gumelar puuttui kiistelyyn sanomalla, että erimielisyydet on ratkaistava asevoimien sisällä eikä lehtien palstoilla. Muuten asevoimia uhkaa jakautuminen, hän sanoi.
(STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme