Mainos
Mainos

Indonesian asevoimille ampumiskäsky

Indonesian asevoimille on annettu määräys ampua kyselemättä kaikkia, jotka hyökkäävät "kansallista omaisuutta" ja turvallisuusjoukkoja vastaan, kertoi asevoimien komentaja kenraali Wiranto tänään. Määräyksellä on tarkoitus hillitä levottomuuksia ja väkivaltaisuuksia, jotka ovat kiihtyneet Indonesiassa.

-Ampumismääräys koskee koko maata ja erityisesti levottomia alueita. Sen tarkoitus on suojella väestöä toimilta, jotka tuhoavat kansallista omaisuutta tai jotka uhkaavat kansalaisten turvallisuutta, Wiranto sanoi.

Väkivaltaisuudet ja rikollisuus ovat kiihtyneet Indonesiassa samaan aikaan, kun maa kärsii pahimmasta talouslamasta 30 vuoteen. Tuoreimmat väkivaltaisuudet koettiin Ambonissa Indonesian itäosassa tammikuussa, kun muslimit ja kristityt ottivat yhteen. Lähes sata ihmistä sai surmansa ja satoja liikkeitä, asuintaloja, kirkkoja ja moskeijoita poltettiin.
(STT-AFP-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme