Mainos
Mainos

Indonesian järistysuhreja jo yli 100

Indonesian sunnuntaisen maanjäristyksen jäljiltä on löytynyt ainakin 120 uhria, ja noin 1300 ihmistä on loukkaantunut.

Uhrien määrän odotetaan vielä nousevan, sillä rankkasateet ja huonot yhteydet hidastavat ja vaikeuttavat pelastustöitä. Avunantoa haittaa myös pula ruoasta, lääkkeistä ja verituotteista. Lisäksi alueen lentokenttä on jouduttu sulkemaan. Järistyksen pahiten koetteleman Bengkulun maakunnan sairaalat ja asukkaat kaipaavat kipeästi lääkkeitä ja ruokaa, maakunnan hallituksen edustaja Husni Hasanudin kertoi.

Alueelle on saapunut 20 pelastustyöntekijää avuksi Hollannista ja Belgiasta. Hasanudinin mukaan maakuntaan tarvitaan myös telttoja, koska ihmiset eivät jälkijäristysten pelossa uskalla palata koteihinsa. Lääkärit ovat joutuneet hoitamaan järistyksen uhreja osittain sairaalojen parkkipaikoilla, koska leikkaussalit ovat vahingoittuneet tai loukkaantuneet eivät uskalla mennä sairaaloihin sisälle.

Sunnuntaina sattuneen järistyksen voimakkuus oli 7,9 richteriä, ja alueella on ollut ainakin 400 jälkijäristystä. Kansainvälinen Punainen Risti on vedonnut avun saamiseksi alueelle. Myös Australia, Yhdysvallat ja Japani ovat vedonneet kansainvälisen avun saamiseksi Indonesiaan.
(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme