Mainos
Mainos

Indonesian mellakoista miljardivahingot

Indonesian pääkaupungissa Jakartassa viime viikolla riehuneet mellakat aiheuttivat noin 1,2 miljardin markan omaisuusvahingot, kertoivat hallituslähteet ja kaupungin kuvernööri eilen.

Mellakoissa vaurioitui tai paloi lähes 5000 rakennusta ryöstelyn ja tuhopolttojen seurauksena. Lisäksi sytytettiin tuleen lähes 2000 ajoneuvoa.
-Taakka on erityisen raskas, koska olimme aikoneet palauttaa valuuttamme arvon hyväksyttävälle tasolle sekä kontrolloida inflaatiota, sanoi talous- ja rahapolitiikkaa koordinoiva ministeri Ginandjar Kartasasmita.

Hän muistutti, että aineellisten tuhojen lisäksi mellakat aiheuttivat menetyksiä koko taloudelle. Esimerkiksi pankit jouduttiin sulkemaan muutamaksi päiväksi ja tällä oli vaikutusta mm. kaupalle. Opiskelijamielenosoituksesta viime tiistaina alkunsa saaneet mellakat vaativat yli 500:n ihmisen hengen.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme