Mainos
Mainos

Indonesian muslimijohtajat torjuvat jihadin

Indonesian korkeimmat muslimijohtajat torjuvat vaatimukset jihadin eli pyhän sodan aloittamisesta Itä-Timoriin tulevia YK-joukkoja vastaan. Maan suurimman muslimijärjestön Nahdlatul Ulaman varapääsihteeri Arifin Junaidi sanoi, ettei järjestö ole kehottanut kannattajiaan ilmoittautumaan pyhään sotaan rauhanturvaajia vastaan.

-YK on virallinen elin, ja sen joukot ovat Itä-Timorissa lopettaakseen väkivaltaisuudet, Junaidi totesi. Hänen mielestään Indonesian kansan on hyväksyttävä Itä-Timorin kansanäänestyksen tulos, jonka mukaan väestön suuri enemmistö haluaa itsenäistyä.

Paikalliset muslimijohtajat kertoivat lauantaina Itä-Jaavassa, että yli satatuhatta Indonesian muslimia on ilmoittanut valmiutensa ryhtyä pyhään sotaan YK-joukkoja vastaan. Jos kyseessä olisi ollut todellinen mobilisointikehotus, rekisteröityneitä olisi Junaidin mukaan jo "miljoonia".
(STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme