Mainos
Mainos

Indonesian Suharton tila huononee

Entinen yksinvaltias ei ole toipunut perjantain leikkauksesta.

Indonesian entinen diktaattori Muhammed Suharto on kriittisessä tilassa ja kärsii sisäisestä verenvuodosta. Suharto leikattiin useita kertoja perjantaina, mutta tänään lääkärit totesivat verenvuodon alkaneen uudelleen.

Suhartoa vastaan nostetuista korruptiosyytteistä luovuttiin aiemmin tässä kuussa hänen heikon terveytensä vuoksi. 84-vuotias Suharto on pitkään kärsinyt muun muassa munuais- ja keuhko-ongelmista, ja hänen aivojensa uskotaan kärsineen heikentyneen hapenottokyvyn vuoksi.

Oikeistolainen Suharto oli Indonesian toinen presidentti. Hänen pitkällä hallintokaudellaan 1967-1998 maan talous koheni, mutta samalla kommunisteja ja kiinalaisvähemmistöä vainottiin ja mediaa pidettiin ankaran sensuurin alla. Suharton eron jälkeen hänen hallintonsa korruptiota alettiin tutkia ja hänet asetettiin syytteeseen jopa 571 miljoonan dollarin kavalluksesta.

(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme