Mainos
Mainos

Indonesian tilanne epäselvä

Indonesian presidentti Abdurrahman Wahid on kiistänyt tiedottajansa välityksellä huhut, joiden mukaan hän aikoisi julistaa maan hätätilaan. Tiedottaja tosin myönsi, että Wahid on keskustellut aiheesta. Wahidin tiedottaja Adhie Massardi piti huhujen lähteenä presidentin poliittisia vihamiehiä sekä joitakin armeijan edustajia. Huhujen mukaan presidentti suunnittelisi hätätilan julistamista, jotta hän voisi pitäytyä edelleen vallankahvassa.

Tiedottaja sanoi presidentin ottaneen asiasta selvää vain, jotta hän tietäisi, millaisessa tilanteessa hätätilaa tulisi soveltaa. Ajatus oli tiedottajan mukaan tullut tavalliselta kansalaiselta, joka oli sanonut, ettei maan poliittinen tilanne ole sopiva.

Indonesian parlamentti on antanut presidentti Wahidille jo kaksi moitelausuntoa, sillä hänen väitetään sekaantuneen kahteen rahaskandaaliin. Viime viikolla parlamentissa vaadittiin Wahidia jakamaan valtaansa tai eroamaan.
(STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme