Mainos
Mainos

Indonesiassa järisee ja jyrisee taas

Indonesia on luonnonvoimien temmellyskenttänä. Maanjäristykset jatkuvat ja Merapi-tulivuoren jyrinä yltyy. Viime viikonlopun järistyksissä kuoli tuhansia.

Maanjäristys ravisteli Indonesian Papuan maakuntaa eilen aamulla. Järistys oli voimakkuudeltaan arvioiden mukaan noin 6 Richterin asteikolla. Järistyksen ei tiedetä aiheuttaneen merkittäviä vahinkoja.

Lauantaina maanjäristys surmasi yli 5400 ihmistä Indonesian tiuhaan asutetulla Jaavan saarella. Järistyksen voimakkuus oli 6,3 Richterin asteikolla. Sen jälkeen alueella on havaittu kymmeniä jälkijäristyksiä.

Lisäksi Jaavan asukkaita pitää pelossa tulivuori Merapi, joka sylkee yhä tuhkaa ja laavaa sisuksistaan. Merapin pisimmät laavavirrat ulottuvat nyt kahden kilometrin päähän kraaterista. Tutkijat pelkäävät, että vuori saattaa sortua, jolloin laavavirrat pyyhkäisevät laajojen alueiden yli.

Viikonlopun järistysten jäljiltä 200 000 jaavalaista on kodittomana.

(MTV3-STT-AFP-DPA)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme