Mainos
Mainos

Insestinäytelmä sai tunnustusta

Näytelmäkirjailija Paula Vogel palkittiin eilen draaman Pulitzerilla insestinäytelmästään Kuinka opin ajamaan. Näytelmä on jo aiemmin voittanut useita palkintoja. Sitä on esitetty Broadwayn ulkopuolella 15 kuukautta, mitä kirjailija pitää pienenä ihmeenä aiheen huomioon ottaen.

Näytelmästä on tulossa ensi kautena yli 30 produktiota. Esityksiä on aina Los Angelesista ja Pariisista Istanbuliin, Etelä-Afrikkaan ja Brasiliaan asti. Palkittu näytelmä kertoo enon ja sisarentytön välisestä insestistä. Vogel kertoo saaneensa inspiraation Lolitasta, mutta hän halusi kertoa tarinan Lolitan näkökulmasta.

-Toivon, että voittoni avaa ovia sen sijaan, että sulkee niitä. Usein naisten ja muiden vähemmistöjen sallitaan päästä ovesta sisään, jotta se voidaan jälleen paiskata kiinni. Sitten sanotaan, että nyt meillä on yksi vähemmistön edustaja. Mutta meillä pitäisi olla sata, meillä pitäisi olla tuhat, Vogel huomauttaa.
(STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme