Mainos
Mainos

Interfax: Osama bin Laden Tshetsheniassa

Kansainvälisesti etsintäkuulutettu saudiarabialainen terroristi Osama bin Laden on Venäjän tiedustelupalvelun mukaan Tshetsheniassa, kertoi uutistoimisto Interfax tänään.

Interfaxin mukaan viranomaiset tutkivat parhaillaan tietoja, joiden mukaan Osama bin Laden suunnitteli yhdessä tshetshenialaisen komentajan Hassan Hattabin kanssa äskettäisen pommi-iskun Vladikavkazissa, Kaukasuksessa. Iskussa kuoli yli 60 ihmistä.

Venäjän viranomaisten mukaan Vladikavkazin hyökkäyksessä on tiettyjä yhtäläisyyksiä Keniassa ja Tansaniassa viime elokuussa tehtyjen iskujen kanssa. Yhdysvallat on etsintäkuuluttanut Osama bin Ladenin Kenian ja Tansanian pommiräjähdysten johdosta. Ne oli suunnattu Yhdysvaltain suurlähetystöjä vastaan ja niissä kuoli yhteensä yli 200 ihmistä ja noin 5000 loukkaantui.

Osama bin Ladenin kerrottiin aiemmin olevan Afganistanissa, mutta suurinta osaa Afganistanista hallitseva Taleban-liike ilmoitti helmikuussa, ettei bin Laden ole enää sen valvomalla alueella.
(STT-DPA)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme