Mainos
Mainos

Intia harkitsee kahden lapsen politiikkaa

Intian harkitseman kahden lapsen politiikan pelätään kärjistävän sukupuolirakenteen vääristymistä.

Intian hallitus suunnittelee lainsäädäntöä, joilla estettäisiin pariskuntia hankkimasta useampia kuin kaksi lasta. Intialaisen väestöneuvoston aluejohtaja Saroj Pachauri uskoo, että tämä johtaa sukupuolirakenteen vääristymiseen. -Se on hyvin todennäköistä maassa, jossa poikalapsia suositaan voimakkaasti ja jossa sikiön sukupuolen määrittäminen raskauden aikana on helppoa, hän sanoo.

Jo nyt Intian hallituksen aggressiivinen kampanja kaksilapsisten perheiden puolesta on lisännyt tyttösikiöiden abortointia. Eräs syy tyttölasten epäsuosioon on se, että perinteiden mukaan intialaisperheiden täytyy kerätä heille suuret myötäjäiset naimisiinmenoa varten.

Joissakin Intian köyhimmissä osissa naisia on vain 600 tuhatta miestä kohti. Maailmanlaajuinen keskiarvo olisi 1005 naista tuhatta miestä kohti. Naisten koulutustason lisäämisen on havaittu vähentävän tehokkaasti väestöräjähdystä, ja vuodesta 2000 Intian hallitus onkin ryhtynyt kiinnittämään asiaan huomiota. Intialaisnaisten kouluttautumismahdollisuudet ovat kuitenkin edelleen huomattavasti heikommat kuin intialaismiesten.

(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme