Mainos
Mainos

Intia ja Bangladesh vaihtavat maa-alueita – kiista kestänyt lähes 70 vuotta

Intia ja Bangladesh vaihtavat toistensa kanssa yhteensä yli 160 maa-aluetta.

Kesäkuussa tehdyn sopimuksen mukaisesti Bangladesh saa Intialta yli sata saareketta ja Intia noin viisikymmentä vastaavaa aluetta Bangladeshilta.

Maat nostavat omat lippunsa salkoon uusilla alueilla kuun vaihtuessa puoliltaöin, eli iltayhdeksältä Suomen aikaa.

Kiista maa-alueista on kestänyt lähes 70 vuotta. Monilla alueilla asuneista 50 000 ihmisestä ei ole ollut pääsyä kouluihin tai sairaaloihin, koska he ovat olleet eristyksissä omasta maastaan.

Alueongelmat rikkoneet perheitä

Alueiden asukkaat ovat saaneet valita, kumman maan kansalaisia he haluavat olla. Monille tämä tarkoittaa joko kansalaisuuden vaihtamista tai muuttoa pois paikasta, jossa heidän perheensä on asunut jo sukupolvien ajan.

Suurin osa ihmisistä aikoo pysyä paikoillaan. Noin tuhat Bangladeshille siirtyvillä alueilla asuvaa on sanonut haluavansa pitää Intian kansalaisuuden, joten heidän on muutettava marraskuuhun mennessä.

Kansalaisuuspäätökset ovat rikkoneet perheitä. Monet nuoret ovat muuttamassa Intiaan, mutta heidän vanhempansa eivät halua muuttaa pois synnyinseuduiltaan. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme