Mainos
Mainos

Intia ja Pakistan aloittavat Kashmir-neuvottelut uudestaan

Intian pääministeri ja Pakistanin presidentti ovat antaneet ulkoministereilleen ohjeet aloittaa uudestaan suorat neuvottelut.

Intia ja Pakistan ovat sopineet muodollisten rauhanneuvottelujen aloittamisesta uudelleen Kashmirin-kiistassa.

Ministeritason neuvottelujen jatkamisesta sovittiin Intian pääministerin Manmohan Singhin ja Pakistanin presidentin Pervez Musharrafin tapaamisessa Kuubassa. Tapaaminen järjestettiin sitoutumattomien maiden liikkeen (NAM) kokouksen yhteydessä Havannassa.

Musharraf sanoi ennen tapaamista, että mailla on historiallinen tilaisuus aloittaa uudelleen Kashmir-neuvottelut. Maat ovat pitkään kiistelleet Kashmirista ja käyneet siitä käyneet kaksi sotaa. Musharrafin mielestä molempien maiden pitäisi käyttää kaikki energiansa, jotta kiistan ratkaisussa edistyttäisiin.

- Sovimme, että rauhanprosessia on pidettävä yllä. -- Olemme antaneet ulkoministereillemme ohjeet aloittaa uudelleen suorat neuvottelut, Singhin lukemassa neuvottelukumppanien lausunnossa todettiin.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme