Mainos
Mainos

Intia ja Pakistan lämmittävät diplomaattisuhteitaan

Intia ja Pakistan ilmoittivat jatkavansa neuvotteluja Kashmirin kiistasta. Ydinasemaat ovat käyneet Kashmirin vuoksi kaksi sotaa.

Intia ja Pakistan ilmoittivat tänään kaksipäiväisten neuvottelujen jälkeen tiivistävänsä diplomaattisuhteitaan. Maat ilmoittivat myös jatkavansa "vakavia" neuvotteluja Kashmirin kiistasta. Delhissä käytyjen neuvottelujen päätteeksi kerrottiin, että maat täydentävät suurlähetystöjensä henkilökunnan toisessa maassa täysilukuisiksi ja avaavat konsulaatit Mumbaissa (Bombayssa) ja Karachissa.

Puoli vuosisataa jatkuneessa kiistassa Kashmirin alueesta maat ilmoittivat pyrkivänsä vakavasti kiistan lopulliseen ratkaisemiseen. Edellinen maiden välinen neuvottelu Kashmirista päättyi tuloksettomana vuonna 2001. Ydinasevaltiot Intia ja Pakistan ovat käyneet Kashmirin vuoksi kaksi sotaa. Kashmirin taisteluissa on kuollut yli 40 000 ihmistä 15 viime vuoden aikana.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme