Mainos
Mainos

Intia ja Pakistan valmistautuvat täyteen sotaan

Intian pääministeri Atal Behari Vajpayee on kertonut maan valmistautuvan sotaan Pakistania vastaan. Parhaillaan Kashmirissa vierailevan Vajpayeen mukaan ratkaisevan taistelun aika on tullut. - Tämän sodan me aiomme voittaa, uhkasi Vajpayee.

Pakistanin pääministeri Pervez Musharraf on puolestaan ilmoittanut maan olevan valmis puolustautumaan Intian iskuja vastaan, mutta Musharraf toivoo kuitenkin neuvotteluja. Pakistan on myös luvannut jatkaa terroristien jäljittämistä.

Viime yönä joukot tulittivat jälleen toisiaan Kashmirissa. Pakistanilaisviranomaisten mukaan kaksi siviiliä ja surmansa ja useita haavoittui. Yksi kuolleista oli kymmenvuotias tyttö.

EU kehotti eilen illalla maita välttämättään yhteenottojen kierrettä ja ryhtymään neuvotteluihin. EU:n ulkosuhteista vastaava komissaari Chris Patten sanoi, että Pakistanin presidentin Pervez Musharrafin on täytettävä lupauksensa siitä, ettei maata käytetä terroristien tukikohtana. Patten viittasi erityisesti Kashmirin tilanteeseen.

Jännitettä Intian ja Pakistanin välillä on lisännyt Kashmirin separatistipuolueen johtohahmon Abdul Ghani Lonen eilinen murha.

Intia ja Pakistan ovat käyneet kolme sotaa sitten itsenäistymisen vuonna 1947. Kaksi sodista syttyi Kashmirin kiistan vuoksi.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme