Mainos
Mainos

Intia menetti yhteyden kuuluotaimeensa

Intia on menettänyt yhteyden ensimmäiseen kuuluotaimeensa, kertoo maan avaruushallinto. Yhteys katosi eilisiltana noin kello 23 Suomen aikaa.

Intian avaruustutkimuskeskuksen mukaan asiantuntijat yrittävät parhaillaan selvittää, mikä meni vikaan ja missä kunnossa avaruuslaite on tällä hetkellä.

Kyseessä oli miehittämätön Chandrayaan 1 -satelliitti, joka laukaistiin avaruuteen viime lokakuussa suurten juhlallisuuksien saattelemana. Kuuluotaimen oli tarkoitus kartoittaa Kuuta ja etsiä merkkejä arvokkaista mineraaleista kahden vuoden ajan.

Luotaimen laskeutuminen Kuun pinnalle marraskuussa lisäsi Intian avaruusteknologian hallitsevien maiden listalle, jossa on jo aiemmin ollut Yhdysvallat, Venäjä, Kiina ja Japani.

Intia on kaavaillut laukaisevansa tulevaisuudessa satelliitit myös Marsiin ja Venukseen sekä tekevänsä miehitetyn avaruuslennon Kuuhun.

(MTV3 - AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme