Mainos
Mainos

Intia: Pakistan tiesi iskusta

Pakistanin tiedustelupalvelu tiesi ennakolta viime viikon terrori-iskusta Intian parlamenttiin. Asiasta kertoi Delhin poliisipäällikkö Ajai Raj Sharma tänään.

Sharman mukaan kaikki viisi hyökkääjää olivat Pakistanin kansalaisia.

-Nämä ihmiset eivät ole sanoneet, että Pakistan olisi tiennyt tai suoraan vastuussa tästä. Mutta esille tulleet asiat osoittavat selvästi, että tiedustelupalvelu oli kytköksissä tähän. Ja jos tiedustelupalvelu on kytköksissä, silloin Pakistanin täytyy tietää, Sharma päätteli.

Intia on vaatinut Pakistania kieltämään Kashmirissa toimivat separatistiryhmät, joita se pitää syyllisenä terrori-iskuun. Sharman ilmoituksen odotettiin entisestään huonontavan Intian ja Pakistanin repaleisia suhteita.

Kuolleiden määrä torstaisessa Intian parlamentti-iskussa nousi tänään kolmeentoista. Vakavasti hyökkäyksessä haavoittunut vartija kuoli sairaalassa vammoihinsa, kertoi PTI-uutistoimisto.

Intian poliisi ilmoitti tänään pidättäneensä neljä ihmistä, joiden epäillään olevan jollain tavalla kytköksissä iskuun. Yksi pidätetyistä on nainen.

Viisi raskaasti aseistettua sissiä hyökkäsi torstaina Intian parlamenttiin. He ehtivät tappaa kuusi turvallisuusjoukkojen jäsentä ja yhden siviilin, ennen kuin heidät itsensä tapettiin. Ryhmällä oli mukanaan myös räjähteitä.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme