Mainos
Mainos

Intialainen hävittäjä putosi asuinalueelle

Ainakin seitsemän ihmistä sai surmansa ja toistakymmentä loukkaantui tänään, kun Intian ilmavoimien Mig-21 -hävittäjä putosi asuinalueelle Jalandharin kaupungissa Pohjois-Intiassa. Pelastustyöntekijöiden mukaan raunioissa voi olla vielä lisää ihmisiä loukussa. Paikallisten tiedotusvälineiden mukaan kaikki surmansa saaneet olivat paikallisia asukkaita. Koneen lentäjä onnistui pelastautumaan heittoistuimella. Koneen putoamisen syyksi on alustavasti epäilty moottorivikaa.

Intian ilmavoimat ovat maailman neljänneksi suurimmat ja neuvostovalmisteiset Mig-21 -hävittäjät sen peruskalustoa. Kalusto on kuitenkin melko vanhaa ja ohjaajien koulutus sekä koneiden huolto usein puutteellista. Intian puolustusministeriö kertoi viime viikolla, että kymmenen vuoden aikana ilmavoimat on menettänyt yli sata Mig-21 -hävittäjää erilaisissa onnettomuuksissa.


(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme