Mainos
Mainos

Intialaissairaalassa kuoli yli 60 lasta – vanhemmat syyttävät sairaalaa maksamattomista laskuista

Yli kuudenkymmenen lapsen väitetään kuolleen hapenpuutteeseen intialaisessa sairaalassa. Syytösten mukaan onnettomuus johtui maksamattomista laskuista.

Jutussa esiintyvät kuvat voivat järkyttää herkimpiä.

Ainakin 64 lasta on kuollut viikon sisään Intian Gorakhpurissa sijaitsevassa sairaalassa.

Ram Prasad kuvaili uutistoimisto AFP:lle elämänsä pisimpiä tunteja.

– Hoitajat juoksivat lapseni luokse ja antoivat manuaalisesti toimivan hapen pumppauslaitteen. Painelimme laitetta koko yön, jotta mitään ei tapahtuisi tyttärellemme.

Muut paikallaolijat kuvailevat sairaalan ilmapiiriä kaoottiseksi: avuttomat vanhemmat kantoivat lastensa ruumiita ympäri sairaalaa, huutaen apua.

 – Olen köyhä mies, joka ei ymmärrä mitä täällä tapahtuu, mutta selvää on, ettei happi kulkenut tuona päivänä, Prasad sanoo.

Medioiden mukaan kuolemat johtuivat hapenpuutteesta

Daily Mailin mukaan Intialaiset mediat väittävät torstain ja perjantain kuolemien johtuneen happikatkoksesta.

Vihaiset vanhemmat ovat vaatineet saada tietää, mistä onnettomuus käytännössä johtui. Heidän mukaansa syynä ovat maksamattomat laskut.

Vanhempien mukaan hapentarjonnasta vastaava yritys oli aiemmin uhannut lopettaa hapen jakelun, jollei hallitus maksa 6,8 miljoonan Inrian rupian eli noin 88 000 euron laskua.

Paikalliset viranomaiset ovat vahvistaneet happikatkoksen olemassaolon, mutta heidän mukaansa kuolemat johtuvat aivotulehduksista ja muista sairauksista.

Gorakhpur sijaitsee Uttar Pradeshissa, Intian suurimmassa provinsissa, jonka köyhiä vaivaa vuosittain moskiittojen levittämät sairaudet.

Valtion edustajan mukaan kuolemat johtuvat taudeista

Oppositiopuolueet ovat kritisoineet voimakkaasti hallitusta tapahtuneesta ja vaatineet Uttar Pradeshin pääministerin Yogi Adityanathin eroa tragedian takia.

– Tämä tapahtui valtion omistamassa sairaalassa, ja tapaus kuvastaakin hallituksemme säälittävyyttä, oppositiopolitiikko Sanjay Jha sanoo.

Adityanathin mukaan tapausta tutkitaan, ja jos joku virkamies on syyllistynyt huolimattomuuteen, häntä tullaan rankaisemaan.

Adityanath kuiten väittää, että lapset eivät kuitenkaan kuolleet hapenjakeluongelmiin, vaan aivotulehdukseen.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme