Mainos
Mainos

Intialla "iso pommi"

Intia on nyt ydinasevaltio, jolla on käytössään "iso pommi", sanoi pääministeri Atal Behari Vajpayee tänään. Intia ei käytä asettaan hyökkäystarkoituksiin, hän vakuutti lehtihaastattelussa.

-Intia on nyt ydinasevaltio, Vajpayee totesi India Today -viikkolehden haastattelussa, jonka uutistoimisto Reuters sai haltuunsa tänään.
-Meillä on hallussamme iso pommi, jonka valvonta- ja hallintajärjestelmä on myös paikallaan. Aseemme eivät ole tarkoitettuja hyökkäyksiin, hän vakuutti.

Intia teki kuluneella viikolla viisi maanalaista ydinkoetta. Kokeet aiheuttivat arvostelumyrskyn ulkomailla. Mm. Yhdysvallat ja Japani määräsivät kauppapakotteita Intiaa vastaan. Sunnuntaina julkaistavassa haastattelussa Vajpayee huomautti, että pakotteet eivät vahingoita Intiaa.
-Mikään hinta ei ole tarpeeksi korkea, kun kyseessä on kansallisten etujen turvaaminen. Pääministeri muistutti myös, ettei Intia aio allekirjoittaa ydinkieltosopimusta nykyisessä muodossa, koska se on hänen mielestään syrjivä.
(STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme