Mainos
Mainos

Intian hallitus perui suoran hallinnon Uttar Pradeshissa

Intian hallitus perui tänään aiemman päätöksensä, jonka mukaan maan runsasväkisin osavaltio Uttar Pradesh olisi otettava suoraan keskushallituksen alaisuuteen.

Uutistoimisto PTI:n mukaan hallitus pyörsi päätöksensä sen jälkeen kun presidentti K.R. Narayanan oli pyytänyt sitä harkitsemaan asiaa. Uttar Pradesh on Intian poliittisesti tärkein osavaltio. Sen osavaltiohallituksessa on johtavassa asemassa oikeistolainen hindupuolue BJP, joka puolestaan on keskushallinnon tasolla oppositiossa.

BJP:n johtama hallitus sai eilen Uttar Pradeshissa luottamuslauseen kilpailevasta poliittisesta ryhmästä loikanneiden edustajien äänin. Vain 222 parlamentin 425 edustajasta oli paikalla. Uttar Pradeshin poliittinen kriisi sai alkunsa sunnuntaina, kun BJP:n hallituskumppani, matalakastisten asiaa ajava BSP-puolue veti siltä tukensa osavaltioparlamentissa.

Presidentti Narayananin poliittinen veto pyytää hallitusta vielä harkitsemaan päätöstään osavaltion asettamiseksi liittovaltion alaisuuteen on ennennäkemätön Intiassa. Tarkkailijoiden mukaan se asettaa poliittisia paineita pääministeri I.K. Gujralin keskustavasemmistolaiselle hallitukselle.
(STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme