Mainos
Mainos

Intian hindupuolue vahvisti pääministeriehdokkaansa

Intian oikeistolainen hindupuolue BJP vahvisti tänään puoluetta johtavan Atal Behari Vajpayeen valinnan puolueen pääministeriehdokkaaksi. Parlamenttivaaleissa menestynyt hindupuolue pyrkii muodostamaan Intiaan uuden hallituksen.

BJP valitsi yksimielisesti 71-vuotiaan Vajpayeen puolueen parlamenttiryhmän johtajaksi ja samalla pääministeriehdokkaaksi. Puolueen edustajat kertoivat tänään uskovansa, että presidentti K.R. Narayanan pyytää viikon sisällä Vajpayeeta muodostamaan maahan kokoomushallituksen.

Hindupuolue ei saanut vaaleissa ehdotonta enemmistöä 545-paikkaiseen parlamenttiin. Puolue on kuitenkin sanonut luottavansa siihen, että se saa tarpeeksi pieniä puolueita ja riippumattomia ehdokkaita taakseen kyetäkseen muodostamaan maalle hallituksen.

Vajpayee lupasi, että hänen hallituksensa pyrkisi poliittiseen konsensukseen eikä se sortaisi muiden uskontojen edustajia.
(STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme