Mainos
Mainos

Intian ja Pakistanin neuvottelut jatkuvat

Intia ja Pakistan hierovat rauhaa yli kahden vuoden tauon jälkeen. Suurin kiistakysymys edelleen Kashmirin alue.

Intian ja Pakistanin huippukokousta on päätetty jatkaa vielä huomiseen. Jatkamista pidetään edistymisenä keskusteluissa, joiden pitäisi lopettaa yli 50 vuotta kestänyt vihanpito kahden ydinasevaltion välillä. Pakistanin presidentti Pervez Muzharraf ja Intian pääministeri Atal Behari Vajpayee ovat neuvotelleet lähellä maailman kauneimpana pidettyä Taj Mahalin palatsia Keski-Intiassa.

Maiden välejä on kiristänyt erityisesti kiista Kashmirin osavaltiosta, joka on Intian hallussa. Maat ovat kiistelleet muslimienemmistöisestä Kashmirista pian 50 vuotta. Alueesta on käyty kaksi sotaa.

Äärimmäisen tiukat turvatoimet sävyttävät Pakistanin presidentin Intian-vierailua. Presidentti Musharrafinturvallisuudesta huolehtii kaikkiaan 56 000 poliisia. Poliisi on saanut lukuisia varoituksia huippukokousta vastaan suunnitelluista terrori-iskuista.

(MTV3-Reuters-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme